С ДЕЦА
на… кино

След екранизацията на “Пепеляшка” миналата година с малкия човек изгледахме всички сравнително нови “филми за големи”, правени по истории от детски приказки и комикси. От няколко месеца насам чакахме заедно с нетърпение “Красавицата и звяра” и мога да кажа, че филмът си заслужава двойния кино билет. Нещо повече, успя да възхити и двете ни (а все пак възрастовата ни разлика е от около 30 години в нейна полза).

Така се оказа, че ходенето на кино вече е еднакво очаквано забавление и имаме общ списък с филми за гледане:

1. Смърфовете: Забравеното селце – тази история няма нужда от представяне, защото много добре си спомням сутрините, в които чакахме с нетърпение детската рубрика на предаването “Добро утро” по БНТ и мини сериите за смърфовете.

В 2017 манията по сините герои е допълнена от кампанията на Lidl Stikeez Смърфове. Любимите на поколения смърфове с бели шапки се превръщат в малки играчки, които благодарение на гумената си вендуза се залепват здраво към всякакви гладки повърхности. В периода до 23.04.2017 г. за всеки 15 лв. от стойността на покупката в един касов бон в магазините Lidl в България ще получиш и едно стики като подарък. Бонус е торбичката за събиране на смърфостикитата и специален колекционерски албум с включена игра.

2. Рок Дог 3D – вместо бутилка Кока-Кола като в Боговете сигурно са полудели, от небето пада цяло радио, за да насърчи тибетския мастиф Боди да захапе мечтата си за опашката. Призванието му да бъде следващият пазач на стадото в Снежната планина е изместено от любов­та към рокендрола. Дори баща му и заплахата „музикант къща не храни“ не успяват да спрат спринта му към големия град.

3. Lego филмът: Батман – лего и Батман в комбинация се оказва също толкова силно изкушение, колкото сладолед и шоколад 😉 Този път ще се промъкнем в пещерата на черния рицар, където помощникът Алфред е единственият приятел, а очилат хлапак в реге костюм се оказва осиновеният му син. Снижаваме супергеройската вселена до супер комично ниво, където компютър от типа на Сири отказва да изпълнява команди, наследникът твори хаос по без гащи, а новото предизвикателство пред Батман не е спасяването на Готъм сити от Жокера, а създаването на приятелства и… повече усмивки.

Най-хубавото е, че филмите са дублирани на български!

Приятно от нас и чакаме коментари за допълване на списъка за сезон пролет 2017 г. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *