МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ
или какво да правим със старите дрехи

Ровя в гардероба и се опитвам да намеря бялата риза, с която бях на първия учебен ден миналия септември в новото училище на детето. Ето, 15 минути ровя и я няма! Закъснявам, обличам набързо нещо друго. Връщам се вечерта и влизам в спалнята като торпедо с мисията не само да я намеря тази бяла риза, ами да го изкормя този гардероб и всичко ненужно да изчезне.

И тук дойде големият въпрос „Да изчезне къде“? С детските дрехи е по-лесно. Според размера и случая съм подарявала, продавала или дарявала в различни каузи. Даже, ако трябва да сме честни, след като детето израсна, успях да продам всички бебешки мебели, по-големи играчки и по-специални дрехи (зимни якета, рокли за поводи, неносени обувки) в Olx.bg.

След като пробвах няколко варианта как най-бързо да се отърва от старите си дрехи, ето в резюме какво научих:

Вариант 1# Базарите за секънд хенд дрехи: Опитах, но без особен успех. В интерес на истината загубих много време да подготвя дрехите, да ги закарам, да си ги взема обратно без да реализирам нито една продажба. За сметка на това се видях с много приятели, запознах се с нови хора и ако не бях си сложила умишлен лимит, сигурно щях да изхарча и не лоша сума пари за нови дрехи. 🙂 Само че мисията ми беше да разкарам старите, а не да трупам нови завоевания.

Вариант 2# Кампанията на H&M “Нов живот за старите ви дрехи“: Супер опция, ако имаш H&M в града, дрехите ти са стари и захабени, и единственият ти друг вариант е да ги изхвърлиш в контейнера за боклук. За всеки плик стари дрехи H&M ти подарява ваучер за отстъпка от следваща покупка. Аз обаче имах някои доста запазени дрехи, за които бях похарчила доволна сума пари и не можех да се разделя с тях просто ей така.

Вариант 3# Remix: Ако нямаш на кого да подариш дрехите или пък не са подходящи за дарителска кампания, не стават за хвърляне, защото в тях „все още има хляб“, но на теб просто са ти омръзнали или умалели, мястото е remixshop.com/bg! Не е нужно да ги переш и гладиш, да си организираш транспорт и да ги мъкнеш до другия край на града. Просто си правиш профил, поръчваш куриер, напълваш плика на Remix и ги изпращаш обратно за тяхна сметка. Дрехите, които не стават, се рециклират. Останалите се продават на сайта. Приемат се също чанти и обувки. Вече успях да изкарам 250 лв., които мога да похарча на сайта или да преведа по лична сметка.

Малкото е повече и с дрехите в моя гардероб вече е така.

Сподели в коментарите твоя опит и съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *