ДА БЪДЕШ ДЖОН МАЛКОВИЧ
вече означава да бъдеш моден дизайнер

Джон Малкович – този ужасно интересен и шармантен мъж, известен като актьор, продуцент, режисьор и модел, преди няколко години стъпва здраво на абсолютно нова за него територия – модната индустрия. О да, Джон Малкович! Да, моден дизайнер! И да, превалил 60-те си години! Но както самият той казва: „ Не мога да си представя, че е възможно да не искам го правя!“ И повярвайте, прави го изключително добре.

Първо стартира своята линия John Malkovich, а по-късно и марката Technobohemian. За разлика от повечето знаменитости, които работят в екип с дизайнери, той не е просто лице на марката – той създава марката, като започва от рисуването на скиците и десените: “Рисуването, проектирането на моделите е интересната част от работата, защо бих искал някой друг да го прави?“
Не си мислете, че това е ново поле за актьора. Той се интересува от дрехи и модна фотография още като дете. Проектирал е костюми за театрални продукции (в колежа изучава сценография), появява се на дефилетата на Comme des Garçons през 80-те години, позира за Prada, Antonio Miro и Armani, създава десени за Liberty of London, проектира дрехи за Pirelli, партнира си с марката за часовници Richard Mille. Написва и режисира филм за английската дизайнерка Белла Фройд.

С пускането на новата си колекция, която той описва като „елегантна, дискретна и с интересни подробности“, Малкович се появява в късометражен филм, подходящо наречен „Journey“. Това е триминутен поглед върху желанието на актьора, да бъде взет на сериозно, докато казва на своите приятели и колеги, че навлиза в света на модата. Кампанията е основана на идеята да помогне на хората да преследват мечтите си, едно напомняне, че не трябва да се съгласяваме на нищо по-малко от това, което искаме да направим.


На уебсайта си Малкович заявява, че е съсредоточен върху изработването на искрени проекти, защото вярва, че модата е себеизразяванe: „Става дума за смелост и дискретност в същото време. Преди всичко да се съсредоточиш върху това, което искаш, а не да се притесняваш за това, което другите очакват да бъдеш. “

Аз лично си мечтая, че скоро ще създаде и дамска линия. Ще си купя рокля и ще мога да кажа: „Довечера ще бъда с Джон Малкович!“.

photos: www.johnmalkovich.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *