За нас

„Ако беше октопод, щеше да можеш да правиш всичко!”

Всъщност звучи не толкова укорително, колкото оправдателно и с любов. Особено като чуеш и продължението на репликата:

“… но ти си само човешка майка”.

Този кратък кухненски разговор с едно от нашите деца ни накара да се замислим, че предпочитаме да гледаме, живеем и най-после да споделяме живота, разказвайки за неговата весела страна. На нас, както на всички “октоподи” (или по-скоро уонаби-та), често ни се случва да загубим център и успяваме да се върнем обратно на фокус през очите на онези, които приемат света с чисто сърце, много любов и голяма доза чувство за хумор. Малки и големи момичета, и момчета.

Octopuswannabe е място, което няма претенцията да е изчерпателно, убийствено смешно или справочно. За сметка на това тук всяко мнение и преживяване са от значение, и искаме да ги споделяме. Пишете за всичко, което ви вълнува и нека заедно да споделяме живота. През смях и смешен плач.

Екипът на Octopuswannabe се разширява непрекъснато. Основатели на идеята са Ралица Савова (a.k.a. Lilly, графичен и интериорен дизайнер по професия и призвание, артист по душа, майка на Волен и Магда, свободолюбив дух, който обитава българското Черноморие понастоящем) и Анна Кошничарова (a.k.a. ennainthejungle, пиар по професия, майка на Ния, заседнала в софийската градска джунгла с грандиозен план някога, в бъдеще време, да се пресели близо до море или океан).

Нашето огнено момиче Марина Вељковски от Македония е авторът зад рубриката „Еднорог“. Във всекидневието е технички секретар или по-точно „човекът за всичко“. Неукротимата й природа е принудена денем да се занимава с административни въпроси и да изплува из бумагите. Преди всичко останало обаче Марина е майка на Марко, а също спортист, балерина, певица и крафт артист.